Hamur Yoğurma Makinesi Tamircisi

Hamur yoğurma makinesi tamircisi sayesinde sanayi tipi hamur yoğurma makinalarınızı tamir ettirebilirsiniz. Hamur yoğurma makinalarında sıkça karşılaşılan arızalar ve hamur yoğurma makinesi bakımı için doğru adrese geldiniz. Endüstriyel hamur yoğurma makinaları fırınlarda ve pastanelerde genelde kullanılan cihazlardandır. Kullanıma bağlı olarak hamur yoğurma makinaları zamanla arıza verebilirler. Bu yüzden doğru kullanmaya dikkat edip bakımlarını düzenli olarak yaparsanız makinanızın ömrünü uzatmış olursunuz.

Hamur Yoğurma Makinesi Servisi

Endüstriyel tipteki hamur yoğurma makinaları üç faz asenkron elektrik motoru kullanır. Motor elektriği çırpıcının dairesel hareketine çevirir ve aynı zamanda hamur teknesinin sağa sola hareket ettirir. Her elektrik motorunda olduğu gibi bu motorda da bazı dikkat etmeniz gereken özel hususlar vardır. Öncelikle ıslak elle ekipmanı kullanmayınız ve makinayı sulu bir yerde bırakmayınız. Makinayı koyduğunuz tezgahın ve etrafının ıslak olmamasına dikkat edin. Elektrikle çalışan ekipmanlar suyla temas ettiklerinde kısa devre yapıp arızalanabilirler. Güvenliğiniz açısından tekneyi doldurup boşaltırken eldiven kullanınız.

Hamur Yoğurma Makinesi Bakımı

Hamur yoğurma makinaları pek çok çeşitte oldukları için ilk olarak kullanma kılavuzundaki talimatlara uyduğunuzdan emin olun. Ancak çalışma prensipleri aynı olduğundan her makina içi ortak olarak söyleyebileceğimiz bakımları vardır. Öncelikle her iş gününün sonunda makinanın içini bir sıyırıcı ile güzelce temizleyin. Silme işlemlerinin ıslak bir bezle yapın ama silmeden önce makinanın kapalı olduğundan emin olun. Makinanın temizliği sırasında kesinlikle basınçlı su kullanmayın.

Temizliği dışında düzenli olarak kontrol etmeniz gereken makina bakımları vardır. Makinalarda bir tahrik diski, çatal kol ve tekne bulunur. Bunların her birinde birer adet olmak üzere toplamda üç adet ana yatak kovanı bulunur. Bazı makinalardaki rulmanlar tam kapalı oldukları için yağlama yapmanız gerekmez. Ancak kayışlarını düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Triger ve “V” kayışları her dört ayda bir kontrol edilmelidir. Triger kayışlarında bir aşınma söz konusu ise değiştirilmelidirler. Eğer “V” kayışlarında aşınma söz konusu ise kasnaktaki bütün “V” kayışları değiştirilmelidir. Kayış gerginliklerinin de kontrol edilmesi gerekir. Kayışlar parmakla bastırılınca 15 mm sehim yapacak kadar gergin olmalıdırlar.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 16 Ortalama: 3]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın