Gazlı Ocakların Periyodik Bakımı

Gazlı ocakların periyodik bakımı için teknik servis çağırabilirsiniz. Gazlı ocaklar, kumanda panosu, ana gövde, havalandırma sacı, arka sac, üst tabla, ızgara, gaz ayar düğmesi, bek ve kafası, gaz girişi, termokupul ve ayaklardan oluşur. Endüstriyel gazlı ocak arızaları gaz musluğundan, gaz ayar düğmelerinden, hatalı gaz bağlantısı yapılmasından çıkabilir.

Gazlı ocakların montajı nasıl yapılır?

Gazlı ocakların montajını yapan usta montajı yaparken çalışma basıncı ve gaz bağlantısının doğru şekilde yapıldığından emin olmalıdır. Düz zemin üzerine yerleştirilen ocak, konulacağı zemine sabitlenmelidir. Montajın yanlış yapılması, daha ileride daha farklı sorunları da beraberinde getirecektir.

Cihazın arkasında bulunan gaz girişinde gaz kaçağı olmayacak şekilde bağlantının yapılması gerekir. Ocak, Lpg ile çalışacaksa yedek parçalarla verilen hortum kullanılmalı, doğalgaz ile çalışacaksa bağlantı yerine uygun olan boydaki spiral hortum takılmalıdır. Gazlı ocakların montajı yapılırken koku olmaması için filtre davlumbaz altına konulmalı ve ocak talimatlarda verilen mesafelerde yerine yerleştirilmelidir.

Gazlı ocaklarda temizlik ve bakım nasıl yapılır?

Gazlı ocaklarda günlük temizliğin yanında minimum altı ayda bir periyodik bakımın yaptırılması gerekir. Ilık su ve sabunla birlikte ocak yüzeyi yumuşak bez ile ocak soğumadan silinmelidir. Kimyasal temizleyiciler kullanılmalı ancak ocak üzerinde çizik oluşturacak tuz ruhu, cif gibi aşındırıcı leke ve yağ çözücüler kullanılmamalıdır. Tazyikli su ve buhar kesinlikle temizlikte tercih edilmemelidir. Cihazın temizliği yapılırken havalandırma deliklerine su kaçırmak ise ocakların arızalanmasına neden olur. Böyle bir durumda gazlı ocak bakımı için servis çağırabilirsiniz.

Gazlı ocaklarda görülen arızalar nelerdir?

• Çoğu zaman gazlı ocaklarda çakmayan çakmak problemi görülebilir.
• Rezistans ve termostat arızası, doğalgazlı ve Lpg’li ocaklarda görülmektedir.
• Doğalgaz ve Lpg’li ocaklarda alev gözlerinin tıkanması sorunu çıkabilir.
• Ocakların gözlerinden çıkan alevlerin çok harlı ya da az olması durumu ocaklarda görülen arızalardandır.

Gazlı ocaklarda alev ayarı yapan usta ile temasa geçerek alev ayarını yaptırabilirsiniz. Bunu yaptırmadığınız zaman çok harlı yanan ocaklarda tencere ve tavalarda kararma ve alevlerin boşa yanması durumu oluşacaktır. Bu durum ise fazla enerji harcanmasına neden olur.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 5 Ortalama: 3.6]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın