Gazlı Ocakların Musluk Değişimi

Gazlı ocakların musluk değişimi yapılırken doğru şekilde yapılması gerekir. Ocaklara gaz, dedantör ya da havagazı şebekesinden alınarak musluklara iletilir. Musluğun açılması ile birlikte gaz, enjektöre giderek çıkar. Enjektörden çıkan gaz hava ile birleşerek beklere gelir. Bastırılarak dönen musluklar manyeto bujiyi ateşler ve çakmak ateşlenir. Gazlı ocak kullanımı sırasında ya da sonrasında olabilecek her türlü arıza, değişim, bakım ve temizlik işlemleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Gazlı ocaklarda musluk arızaları nelerdir?

• Musluk bastırılmadan dönüyor olabilir. Bunun sebebi musluk kapaklarının yalama olması ya da düğmeyi tutan milin yalama olmuş olmasıdır. Bu arızanın giderilmesi için gazlı ocaklarda musluk değişimi yapan servis ile iletişime geçilebilir.

• Musluk dönmüyor olabilir. Bunun sebebi musluk göbeğinin yağı yoktur. Musluk göbeği ya da musluk yuvası aşınmıştır. Böyle bir arızalanmada gazlı ocaklarda musluk değişimi yapan usta çağırılabilir.

Gazlı ocak montajı sırasında uygulanması gerekenler nelerdir?

Gazlı ocak montajı yapan yerler tarafından montajın yapılması gerekir. Cihaz, kötü kokuların engellenmesi için gerekli olan filtre, havalandırma sisteminin altına konulmalıdır. Gazlı ocak düz zemine yerleştirilmeli ve sabitlenmelidir. Ocak ile duvar arasında 5 cm uzaklık olmalıdır. Ocak kapağı üzerindeki koruyucu kaldırılmalı ve üstüne yanıcı herhangi bir madde konulmamalıdır.

Cihazın gaz bağlantısı yapılırken de dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Gaz bağlantısı tecrübeli olan kişiler tarafından yapılmalıdır. Gaz bağlantısı, enerji dağıtım firmasının verdiği kurallar içinde yapılmalıdır. Gazlı ocaklarda gaz girişi taban bölümünden yapılabilir. Cihazın Lpg ile çalıştırılması durumunda cihaza lpg hortum girişi takılması gerekmektedir.

Gazlı ocak kullanırken oluşabilecek gaz sızıntısında yapılması gerekenler nelerdir?

Gazlı ocaklarda en tehlikeli durum gaz sızıntısıdır. Bu yüzden gazlı ocak kullanırken doğabilecek gaz sızıntılarına karşı yapılması gerekenler vardır:

• Gaz kokusu alındığında ilk önce panik yapmadan gaz musluğu kapatılmalıdır.
• Etrafta yanan mum, sigara gibi nesneler hemen söndürülmelidir.
• Kapı ve pencere açılarak ortam havalandırılmalıdır.
• Elektrikli araçlar kesinlikle çalıştırılmamalı, çıkabilecek kıvılcım problemine karşılık elektrik düğmelerine bile dokunulmamalıdır.
• En son olarak bina dışında bulunan gaz valfi kapatılmalıdır.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 15 Ortalama: 3]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın