Sanayi Ocakları Tamiri

Sanayi Ocakları Tamiri

Sanayi tipi ocakların tamir ve bakım işlemleri firmamız tarafından söz verilen gün ve saat içerisinde gerçekleşir. Yemekhane ocakları genelde şirketlerin bünyesinde bulundurduğu ve arızalandığında acil olarak müdahale edilmesi gereken sistemlerdir. Yerinde tamir ve bakım işlemleri uygun fiyatlarla yapılmaktadır.

Büyük restoranların, fast food zincirlerinin, büyük kapasiteli cafelerin vazgeçilmezlerinden biri sanayi ocaklarıdır. Sanayi ocaklarının kaliteli malzemelerden üretilmesi yani ısıya dayanıklı olmaları çok önemlidir. Sanayi ocakları, uzun ömürlü olmalıdır. Ancak kullanım zamanına göre bazı arızalar oluşabilir. Böyle bir durumda sanayi ocakları tamiri için konusunda uzman ve deneyimli ekiplerden destek alınması oldukça önemlidir.

Sanayi ocakları, hemen her şirkette ve büyük kapasiteli mekanlarda kullanılmaktadır. Düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekir. Bakımı yapılmayan sanayi ocakları ise ileride istenmeyen çok daha büyük sorunlara yol açar.

Kaç çeşit sanayi ocağı vardır?

Sanayi ocakları çeşitleri kapasiteye ve kullanım alanlarına göre çeşitlilik arz eder.

• Döner ocakları
• Fırınlar
• Elektrikli ocaklar
• Brülörle ocaklar
• Kuzineli ocaklar
• Yer ocakları

Sanayi ocakları üretim malzemeleri döküm demir alaşımlarından oluşur. Bu yüzden yüksek ısıya dayanıklı olmalıdır. Evlerde kullanılan ekipmanlara göre üretim maliyetleri oldukça yüksek olan sanayi ocaklarının uzun ömürlü olması ve özellikle TSE damgalı olmaları oldukça önemlidir.

Toplu yemek firmaları, catering yemek hizmeti veren firmaların özellikle tercih ettiği ve olmazsa olmaz mutfak malzemelerinden olan sanayi ocakları özel üretim gazlı alevli mutfak ekipmanlarıdır. Bu ekipmanların özelliği kısa sürede fazla miktarda yemeğin üretim aşamasına geçmesidir. Yüksek ısıya maruz kalan bu ekipmanların üretiminde de döküm demir alaşamları kullanılarak ısıya daha dayanıklı hale getirilmesi gerekir. Bu durum ise sanayi mutfak ekipmanlarının maliyetini yükseltmektedir. Tüm bunlara rağmen ömürlerinin uzun olması ile bu negatif durum pozitif olmaktadır.

Endüstriyel ocaklar yani diğer adı ile sanayi ocakları seçerken bazı noktalara çok dikkat etmek gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ekipmanların Türs Standartları Enstitüsü’nce onaylanması ve TSE damgasının bulunması önemlidir. Mekanınız için sanayi mutfak ekipmanı seçerken dikkat edilmesi gereken bir başka konu ise mutfak ekipmanlarının ne tür malzeme ile üretildiğidir. Bunun sonrasında ise ekipmanın fiyatı dikkat etmeniz gereken hususlar arasında yerini alır. Birçok mekan sanayi tipi fırın ekipmanı kullanırken kimi mekan ise yerinin ölçüsüne göre yer ocağı tercih edebilir. Böyle bir durumda ise kuzine tarzı ocak tercih edilmektedir.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 10 Ortalama: 4.6]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın