Döner Ocağı Tamiri

Döner ocağı tamir servisimiz arızalı ocakların radyan değişimi, vana değişimi, termo kupur değişimi ve bakır boru tamiri yapmaktadır. Döner ocaklarında en fazla kaynaklanan arıza radyanlarda meydana gelmektedir. Döner ocağının üzerinde bulunan radyan soğuk su ile temas ettiğinde taşlarda çatlama meydana gelmektedir. Bunun sonucunda alev bölmelerinde yanma dengesiz şekilde gerçekleşir. Döner ocağı tamircileri genelde bu arızanın giderilmesi için radyan değişimini önermektedir.

Yemek hizmetinin en önemli sac ayaklarından biri de dönerlerdir. Döner ocakları üzerinde pişen etin tadı bir başka olur. Ancak çok uzun süre bakımı yaptırılmayan, arızalandığında bile alternatif çözümlerle işi geçiştirmeye çalışanlar yaptıkları işin verimini de alamazlar. Böyle bir durumda yapılması gereken ilk şey bakımı gelmiş ürünler için döner ocağı servisini çağırmaktır.

Döner Ocağı Arıza Çeşitleri

  1. Termo Kupur Arızası
  2. Gaz vanası arızaları
  3. Motorlu döner ocaklarında dişli arızası
  4. Radyan çatlaması
  5. Bakır boru gaz kaçakları

Termo Kupur Arızası

Termo kupur arızası döner ocaklarının genel olarak yaptığı arızadır. Bu parça otomatik vanaya gaz kesme talimatını gönderen ekipmandır. Termo kupur arıza yaptığı zaman döner ocağı vana basılıyken yanmaya başlar, vanayı bıraktığınız zaman otomatik olarak söner.

Gaz Vanası Arızaları

Aşırı sıkılma sonucu vana göbek merkezinin dağılması sonucu oluşan arızalardır. Döner ustalarının genelde sürekli açıp kapattığı vanalarda bu arıza ortlama 2 veya 3 yılda bir ortaya çıkmaktadır.

Motorlu Döner Ocağı Arızaları

Motorlu döner ocaklarında en fazla görünen arıza dişli çarklarda sürtünmeden dolayı oluşan rulman arızasıdır. Bazen su temasından dolayı motorlarda yanma meydana gelebilmektedir.

Radyan Çatlaması

Döner ocağı taşı dediğimiz sıcaklığın dengeli verildi yere radyan denir. Döner ocağı taşları genelde çatlayıp kırıldığı için tamir edilmez, direk yenisi ile değiştirilir. Radyan sıcakken veya temizlik yapılırken su ile temas etmesi sonucu oluşan taş çatlamalarıdır. Bazen döner pişirme esnasında ustaların aleve yağ atması sonucu oluşabilen arızalardır.

Bakır Boru Gaz Kaçakları

Döner ocaklarında temizlik yapılırken çarpma sonucu bakır boruda ezilme ya da kırılma nedeniyle ortaya çıkan arızalardır. Bakır sistem döner ocaklarında verimli çalışmayı sağlayan parçadır. Bakır boru kaynakları servisimiz tarafından itina ile tamir edilmektedir.

Döner ocağı çeşitleri nelerdir?

• Gazlı döner ocağı
• Elektrikli döner ocağı
• Motorlu döner ocağı
• Endüstriyel döner ocağı
• Otomatik döner ocağı
• Taşlı döner ocağı
• Küçük döner ocağı

Yaptığı işin hakkını vermek isteyen, müşterilerine daha sağlıklı ve lezzetli ürünler vermek isteyen kişilerin yapması gereken şey arızalı döner ocağı tamircisi için işinde profesyonel kişilerden destek almalıdır.

Döner ocaklarında kullanılan radyanlar çoğu zaman patlayabilir. Bunun sebebi radyanın kalitesiz olması ya da radyan kaliteli olsa bile tüp basıncının yüksek olmasından dolayıdır. Dönerin daha yoğun saatlerde bile daha sağlıklı ve hızlı şekilde pişmesi için gazlı döner ocaklarında kullanılan tüplere gaz dedantörü takılabilir.

Döner ocakları 2’li radyan ocak, 3’lü radyan ocak ve 4’lü radyan ocak olmak üzere ayrılır. Döner ocakları daha sağlıklı ürün elde etmek için paslanmaz çelikten ve ısıya dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Genel olarak daha küçük hacme sahip olan mekanlarda 2’li radyan döner ocağı oldukça idealdir. Ancak müşteri potansiyeli yüksek olan yerlerde 3’lü ya da 4’lü radyan döner ocakları oldukça rağbet görmektedir.

Döner ocağı tamirinde neler yapılır?

Döner ocakları arızalandığı ya da bakım zamanı geldiği zaman geçiştirmek yerine döner ocağı tamir servisi çağırabilirsiniz. Döner ocağı tamirinde servisin bakması gereken yerler ilk olarak gaz muslukları, rezistanslar, motordur. Buna göre döner ocağı tamiri için gelen konusunda uzman ve tecrübeli kişinin ilk yapması gereken şey döner ocağının radyanının değişip değişmeyeceği, gaz musluğunun değişip değişmeyeceğidir. Bunun yanında döner ocağı rezistansı ile motorlu döner ocakları için motoruna bakmaktır. Bunların haricinde bakım ya da tamir için gelen uzman kişinin döner ocağının beynine, camına ve döner ocağının tuğlasının değişip değişmeyeceğini de kontrol etmesi gerekir.

 

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 51 Ortalama: 3.5]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın