Doğalgaz Dönüşümü

Doğalgaz Dönüşümü

Doğalgaz dönüşümü çağımızın en önemli nimetlerinden biri doğalgazdır. Bir petrol türevi olan doğalgaz, fosil kaynaklı yanıcı gaz karışımıdır. Genel olarak yeraltı tek başına bulunduğu gibi petrol ile beraber de bulunabilir. Enerji sektöründe ilk olarak ABD’de kullanılan doğalgaz artık günümüzün vazgeçilmez enerji kaynaklarından biri haline gelmiştir. Hal böyle olunca ülkemizde de hemen her evde artık doğalgaz kullanılmaya başlanmıştır. Peki doğalgaz dönüşümü nedir? Dönüşümü kimler yapabilir? Doğalgaz dönüşümü için neler gereklidir?

Daha önceden birçok evde tüplü olarak kullanılan enerji sistemi artık teknolojinin de gelişmesi ile birlikte doğalgazı hayatımızın içine sokmuştur. Artık hemen her evde merkezi ısıtma ve doğalgazlı ısıtma kullanılmaya başlanmıştır. Artık merkezi sistem de doğalgaza dönüştürülerek hizmete sunulmaktadır.

Neden doğalgaz tercih edilmelidir?

• Enerji kaynakları içinde en çok tercih edilen doğalgazdır. Bunun birçok sebebi vardır.
• Doğalgaz, istenen her an kullanıma hazır bir gazdır.
• Ekonomik olduğu gibi zaman ve işgücünden tasarruf sağlar.
• Doğalgazlı cihazlar sayesinde su ısıtmak, kaloriferlerin ısınması daha çabuk olmaktadır.
• Sıcaklık kontrolü doğalgazlı cihazlarda çok daha kolay olmaktadır.
• Doğalgaz cihazları istenilen yere çok daha kolay monte edilebilmektedir.
• Yakıt kalitesi yüksek olduğu için ısı verimi de oldukça kaliteli ve yüksektir.
• Uzun süreli bir enerji kaynağı olduğu için çok daha kullanışlıdır.

Günümüzde birçok bina artık doğalgaz dönüşümlü cihazların kullanımına geçmiştir. Bu yüzden binalarda, kamu kuruluşlarında, spor salonlarında, hastanelerde, evlerde ve işyerlerinde artık doğalgaz yakıtlı cihazlar tercih edilmektedir.

Doğalgazın kullanım alanları nelerdir?

Doğalgazın kullanım alanları oldukça geniştir. En çok konutlarda, evlerde, kamu kurum ve kuruluşlarında, spor merkezlerinde vs. yerlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Doğalgaz, evlerimizde ısıtma ve soğutma, sıcak su elde etme konusunda oldukça pratiktir. Pişirme amaçlı kullanıldığı gibi ısınma, su ısıtma gibi durumlarda da kullanılır. Doğalgaz küçük sanayi atölye ve fırınlarında, demir-çelik, çimento, kimya sanayi, cam ve kiremit imalatında da kullanılmaktadır.

Merkezi ısıtma sistemi ve kömür ile fuel oil kazanlar da doğalgaz dönüşümü hizmeti ile dönüştürülebilir. Eğer bu konuda bilgi sahibi olmayan, tecrübesiz olan kişilere yaptırıldığında bazı istenmeyen sorunlar oluşabilmektedir. Bu işlemin yapılabilmesi için konusunda uzman ve deneyimli ekiplerden destek almak çok önemlidir.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 9 Ortalama: 4.1]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın