Yemekhane Ocakları Vana Tamiri

Yemekhane ocakları vana tamiri konusuyla karşılaştıysanız ilk olarak vanada gaz kaçağının olup olmadığına bakılmalıdır. Gaz musluğu kalitesiz malzemeden yapıldığında muslukta sıkışmalara neden olabileceği gibi gaz kaçaklarına da sebep olabilmektedir. Gazın, hortumdan vanaya iletilmeden önce son çıkış yeri oldukça önemlidir. Gaz düğmelerinin ayarsız olması, zamanla ocakların daha az alevli ya da daha hararetli alevle yanmasına sebep olabilir. Bunun yanında çok fazla gaz geldiğinde ocaklar isli yanmaya başlar. Ocakların isli yanmasının bir başka sebebi de brülörlerin kirlenmiş olmasıdır. Bu yüzden ocak arızalarında hava ayarlarına bakılarak bağlantı aparatlarının oluşturacağı kaçaklara bakılmalı ve brülörler iyice temizlenerek isli yanma sorunu giderilmelidir.

Ocak vana (musluk) arızaları ve nasıl tamir edilir.

• Vananın doğru şekilde bağlantısının yapılmamış olması.
• Düğmeyi açtığınız halde gaz gelmiyorsa. Bunun sebebi hortumda gaz akışını önleyen bir bükülmenin olmasıdır.

Yemekhane ocak vana tamiri için konusunda uzman ve profesyonel hizmet veren servislerden destek almanız gerekir. Yemekhaneler, yüksek kapasite yemek pişiren endüstriyel mutfak ekipmanlarının kullanıldığı yerlerdir. Küçük lokantaların aksine daha fazla yemekler yapıldığı için zamanla bazı parçaları aşınmaya, deforme olmaya ve arızalar oluşmaya başlar. Bakımsız kalan, arıza çıkarmaya başlamış cihazlarınızda yemekhane ocağı vana tamiri yapan ustasını aramalısınız.

Ocakların gaz bağlantısı yapılırken oldukça dikkatli olunmalıdır. Herhangi bir gaz kaçağının olup olmadığı kontrol edilmeli ve eğer gaz kaçağı varsa ocak vanası gaz bağlantısı için bu konuda uzman ve tecrübeli kişiler çağırılarak sorun çözümlenmelidir. Yemekhane ocakları, endüstriyel sanayi tip ocaklardır ve oldukça sağlamdır döküm demir alaşımı ve paslanmaz çelikten üretilmektedir. Ancak çoğu zaman geciktirilen periyodik bakım, cihazların zamanla arızalanmasına, bozulmasına, birçok farklı sorunun çıkmasına sebep olur.

Arızalanmış, kaçak tespit edilen vanalarınız için yemekhane ocakları gaz vanası tamiri yapan tesisatçı  ile iletişime geçilmelidir. Bakım ve onarım işini yapacak kişi titizlikle ocağın hem bakımını yapacak hem de arızalı parçaların değişimlerini yapacaktır. Zamanında yapılan müdahale sayesinde cihazınızın ömrünüde uzatmış olursunuz.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 7 Ortalama: 4.4]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın