Tüplü Ocağı Doğalgaza Dönüştürme

Tüplü ocağı doğalgaza dönüştürme işlemi için teknik servisi aramanız gerekir. Doğalgaz artık hemen her evde var. Eski sistem tüplü olan ocaklar artık doğalgaza dönüşüm hizmeti ile kolaylıkla çevrilmektedir.

Tüplü ocaktan doğalgaza dönüşüm işleminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tüplü ocaktan doğalgazlı ocağa dönüşüm işlemi için bağlantı borularının sıkılması ve gaz kaçağı olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir.
• Gaz kaçağı tespiti için eski yöntem köpük testi ya da kaçağı bulan test makinesi ile daha sağlam şekilde kaçağın olup olmadığı kontrol edilmelidir.
• Ocak alev ayarının doğru şekilde yapıldığına dikkat edilmelidir.
• Doğalgaz memelerinin cihaz markasıyla uyumlu olup olmadığına bakılmalıdır.

Lpg’den doğalgaza, doğalgazdan Lpg’ye dönüşüm yapılabilir. Ancak bu işlemin doğalgaz dönüşüm servisi aranarak yapılması gerekir. Bağlantıların kötü yapılması, doğalgaz dönüşüm işleminde gaz kaçağı riskini artırır. Tüplüden doğalgaza dönüşüm işlemi sırasında yeni enjektör takımının alınması lazımdır. Alınacak bu enjektör takımları, ocağın markasına ve modeline uygun olmadığı zaman sıkıntı yaşanır. Enjektör takımı yanında doğalgaz hortumu da alınmalıdır. Tüm bağlantılar yapıldıktan sonra son işlem olarak ocak sabitlenmeli ve bu sabitleme bu dönüşüm işi için kullanılan bantlar ve macunlar ile yapılmalıdır. Doğalgaz dönüşümü yapan usta ile iletişime geçerek ocağınızı tüplüden, Lpg’den doğalgaza dönüşüm işlemini yaptırabilirsiniz.

Dönüştürme işleminde hangi problemler çıkabilir?

Ocaklara dönüştürme işlemi yapılırken ortaya çıkabilecek en önemli problem gaz kaçağı problemidir. Bu yüzden doğalgaza dönüşümü yapan teknik servis ekibimize başvurabilirsiniz. Dönüştürme işleminde enjektör takımlarının ocağın marka ve modeline uygun olmaması, ocağın bağlantılar yapıldıktan sonra doğru şekilde montajlanmaması da dönüştürme işlemi sırasında ortaya çıkabilecek problemler arasındadır.

Gazlı ya da tüplü ocaklarda yaşanan bazı problemler de vardır. Çakmayan çakmak problemi, hemen tüm ocaklarda yaşanabilecek sorunlardandır. Bunun için yapılması gereken şey çakmağın elektrik bağlantısının kontrol edilmesidir.

Doğalgazlı ya da tüplü ocaklarda zaman zaman gözenekler tıkanır. Bu tıkanıklık alevin doğru şekilde yanmamasına neden olur. Bu yüzden alev çıkan gözeneklerin temizlenmesi ve bakımı yapılmalıdır. Gazlı fırınlarda çoğunlukla gaz çıkış gözeneklerinde tıkanıklık oluşur. Bu tıkanıklığın giderilmesi gerekir.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 60 Ortalama: 2.4]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın