Fırınlı Ocak Gaz Ayarı Servisi

Fırınlı ocak gaz ayarı servisimizi arayarak ocak ayarlarınızı yaptırabilirsiniz. Ocak arızası çözümleri için bu işte tecrübeli olan ekibimiz ile cihazınızın onarımını ve gerekli ayarlarını yaptırabilirsiniz. İster endüstriyel olsun ister ev için olsun ocak seçimi oldukça önemlidir. Ocak seçimi yapılırken elektrikli mi, Lpg’li mi yoksa doğalgazlı mı olacağına karar vermek gerekir. Aynı anda gazlı ve elektrikli tercih edilirse 3 gazlı göz ve 1 elektrikli ocak tercih edilebilir. Doğalgaz istenmiyorsa Lpg’li ocaklarda tercih edilebilir.

Genel olarak ocaklardaki ilk sorun çakmayan çakmak sorunu ya da ocak gaz ayarıdır. Bunun başlıca sebeplerinden biri orijinal meme kullanılmaması ya da enjektörlerin uygun olanının takılmamasıdır. Birçok ocak tüplüden doğalgazlıya ya da Lpg’ye dönüştürülmeye başlandı. Ancak bu dönüştürme sırasında uygun olmayan parçaların kullanılması ocaklarda arızalara neden olmaktadır. Böyle bir durumda ocak gaz ayarı servisi tesisatçısını çağırmanız gerekir.

Fırın ocak gaz ayarları nelerdir?

• Ağır ateş ya da kısık ateş
• Düşük ateş
• Orta ateş
• Yüksek ateş ya da hararetli ateş

Her ocak gözünün gaz ayarı farklıdır. Ağır ateş ya da kısık ateşte tencere kapağı gürültü yapabilir. Bu durum ocak ısı ayarının yüksek olduğu anlamına gelir. Bazen de ateş çok harlı ve isli yanmaya başlar. Hararetli gaz ayarının da belli bir düzeyi vardır. Ocağınız harlı ya da isli yanmasının sebebi ocak gözlerinin tıkalı olmasından ya da gaz vanasının olması gerektiğinin daha üstünde borulara gaz göndermesinden dolayı olabilir.

Ocak gözlerinin gaz çıkış ayarlarının fazla açık olması ocağın daha hararetli ve daha isli yanmasına neden olacaktır. Eğer ocağınızda fazla hararetli yanma varsa ve ocağınız harlı yanıyorsa gaz ayarı teknik servisini arayabilirsiniz. Bazı durumlarda gaz ayarları normal olsa da yine de istenilen ayarı yakalayamayabilirsiniz. Böyle bir durumda ocak gaz ayarı yapan usta ile iletişime geçmelisiniz. Ocak gaz ayarlaması yapılırken bek kafalarının düzgün şekilde yerleştirilip yerleştirilmediğine dikkat etmek gerekmektedir. Sadece ev tipi ocaklarda değil  endüstriyel tipi gaz ocak ayarı bakım ve servisi çağırılarak ocak gaz ayarı yaptırılmalıdır.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 40 Ortalama: 2.4]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın