Ocak Gaz Ayarı Servisi

Ocak gaz ayarı servisi hizmeti ile ocağınızın çalışmayan gaz ayarını yaptırabilirsiniz. Gaz ayarı ister evdeki ocaklarda olsun ister endüstriyel ocaklarda olsun önemlidir. Hemen her ocağın çalışma sistemi aynı olmasına rağmen çoğu zaman gaz ayarı yapılamaz.

Ocak gözlerinin işlevleri nelerdir?

Bazı ocaklar dört gözlü bazı ocaklar 3’lü ve 2’li kimi ocaklarda da 5 gözlü sistem vardır. Bu ocak gözleri büyüklüklerine göre pişirme özelliklerine sahiptir.

• En küçük ocak gözü genellikle kahve ya da az miktarda sıvı ısıtmak için kullanılır.
• Orta boy ocak gözünde genellikle tencere, düdüklü tencere, tava ve ızgara yemekleri pişirilir.
• Ocaklardaki en büyük gözde de genel olarak tencere, tava, düdüklü tencere yemekleri pişirilir.

Hemen her yemeğin bir pişirme ısısı vardır. Üretilen ocaklardaki gözler de boyutlarına göre ısı verir. Bu yüzden yemek yaparken hem kullanacağınız tencereye göre uygun olan gözü seçmek önemlidir hem de ayarlayacağınız ısı seviyesi yemeğe lezzetini verir.

Ocak gaz ayarı değerleri nelerdir?

• Genel olarak ocaklarda en düşük ısı olarak ağır ateş ya da kısık ateş değeri olarak kullanılır.
• En düşük ısı ayarı ile normal ısı ayarı arasında düşük ısı değeri tabir edilir.
• Normal ısı genel olarak orta ateş olarak adlandırılır.
• Yüksek ateş ya da hararetli ateş olarak adlandırılan ısı değeri ise yüksek ısıdır.

Ocak gözü arızaları nelerdir?

Ocak gözü arızaları yüzünden birçok kez problem yaşanabilmektedir. Bu arızaların sebebi yanlış kullanımdan olabildiği gibi ocağın kullanım sonrası uzun süreli temizlenmemesi, ocak gözlerinin dolması sonunda ocak gözlerinde arızalar meydana gelebilmektedir. Çoğu zaman ocak gözleri ya çok fazla isli yanmakta ya hiç ısı vermemekte ya da otomatik ateşleyici çalıştığı halde ocak gözü yanmamaktadır. Ocak gözleri uzun süreli temizlenmediğinde pislenir ve zamanla alevlerin çıkacağı gözenekleri tıkamaya başlar. Temizlediğiniz halde herhangi bir değişiklik olmuyor ve ocak gözünüz çalışmıyorsa ocak gaz ayarı tamircisini arayarak ocağınızın bakımını yaptırabilirsiniz. Servisi çağırmadan önce gazı vanasından kapatmalı ve ocağınızın tam kapalı konumda olduğundan emin olmalısınız.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 5 Ortalama: 3.4]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın