Gazlı Ocak Hava Ayarı Servisi

Gazlı ocak hava ayarı servisini arayarak, ocağınızdaki hava ayarı ve gaz ayarını yaptırabilirsiniz. Ev tipi ocaklar olsun sanayi tipi ocaklar olsun kullanım süreleri ve ömürlerine göre arızalanmaları, parçalarının aşınmaları gibi durumlar söz konusu olabilir. Sanayi tipi gazlı ocaklar, yüksek ısı yüzünden parçaları zamanla deforme olmaya başlar. Uzun süre çalıştırılan gazlı ocakların bakımsız kalmaları ve gaz musluklarında oluşabilecek arızalar yüzünden hava ayarı bozulabilir. Bu durumda vakit kaybetmeden gazlı ocak hava ayarı yapan ustaya ulaşabilirsiniz.

Gazlı ocak hava ayarı nasıl yapılır?

• Gazlı ocak hava ayarı yapılmadan önce cihazın Lpg ile mi doğalgazla mı çalışacağına karar vermek gerekir.
• Gazlı ocaklar Lpg’den doğalgaza, doğalgazdan Lpg’ye dönüştürülebilir.
• Set üstü gazlı ocaklarda ocağın uyum sağlaması için ilk önce ağızlıklarının değiştirilmesi gerekir.
• Ocağın ızgaraları söküldükten sonra ocak gözleri yuvasından çıkarılarak 2.7 mm’lik boru anahtarı kullanılarak memeler sökülür ve yeni gaz tipine ayarlanır.
• Set üstü ocaklarda ağızlıkların ayarlanması için ilk önce gaz vanası minimum pozisyona getirilmelidir.
• Düğme sökülerek vana milinin iç tarafı ya da yan tarafında bulunan ayar vidası ufak ve düzenli alev elde edilene kadar ayarlama yapılır. Eğer sıvı gaz kullanılacaksa ayar vidası sonuna kadar sıkılmalıdır.
• Tüm bu işlemler yapılırken düğme maksimum pozisyondadır ve minimum pozisyona gelindiğinde ocakların sönmemesi gerekir.

Gazlı ocakların hava ayarı yapılırken dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Bunun için gazlı ocak hava ayarı yapan tesisatçı aranmalıdır. Eğer hava ayarı işlemi sırasında gaz basıncının olması gerekenden daha fazla ya da değişken olması durumunda giriş borusuna kanalize gaz regülatörü takılmalıdır.

Gazlı ocakların montajı, gaz dönüşümü işlemi, tek başınıza yapabileceğiniz işlemler değildir. Bu yüzden gerek ocakların montajı sırasında gerekse Lpg’den doğalgaza ya da doğalgazdan Lpg’ye dönüşüm yaparken muhakkak tecrübeli kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. İstanbul’un her semtine hizmet veren her türlü gazlı ocak hava ayarı, ocak gaz dönüşümü, ocak bakımı gibi hizmetler için titiz ve itinalı çalışan ekibimizi arayabilirsiniz.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 137 Ortalama: 2.4]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın