Üniversite Mutfak Ocakları Tamircisi

Üniversite mutfak ocakları tamircisi üniversiteler, toplu yemek üretimi yapılan yerlerden biridir. ocaklarınızın arızalanmaları ve bu arızaların çözümlenmesi, bakımlarının yapılması konusunda bizden destek alabilirsiniz.

Üniversite mutfaklarında kullanılan kuzine ocaklar, setüstü ocaklar, doğalgazlı, elektrikli ya da tüplü ocaklar, öğrenci kapasitesine göre değişkenlik göstermektedir.

Sanayi tipi ocakların en çok kullanıldığı yerler catering firmaları, oteller, fabrikalar  restoranlar, okullar vs. yerlerdir. Üretim kapasitesi yüksek olan bu ocakların bakımlarının ve günlük temizliklerinin yapılması oldukça önemlidir. Bu konuda üniversite mutfak ocakları servisini arayarak bozulmuş, bakımı gelmiş, gaz dönüşümü yapılacak ocaklarınızı yaptırabilirsiniz.

Mutfak ocaklarında çıkabilecek arızalar nelerdir?

• Gaz düğmelerinin açılmaması
• Gaz brölürlerinin çalışmaması
• Ocak beklerinin çok harlı ya da isli yanması
• Gaz musluklarına gazın gelmemesi
• Fazla ısınmadan dolayı parçaların aşınması
• Gaz kaçakları ve gaz aşınmaları
• Ocağın elektrik kaçırması
• Ocak çakmağının çakması ancak alev almaması

Üniversite mutfak ocakları tesisatçısı ile ocaklarınızda meydana gelebilecek arızaların giderilmesini sağlayabilirsiniz. Endüstriyel ocaklarda bazı durumlarda elektrik kaçağı olabilir. Prizin topraklı olmaması, elektrik kaçağına sebep olmaktadır.

Bazen ocakların çakmağı çakmayabilir. Bu durumda prize elektrik gelip gelmediğini kontrol etmek gerekir. Bazı durumlarda da çakmak çakar ancak ocak gözü alev almayabilir. Bu durumda bakılması gereken ilk nokta ocak başlarının ya da bujilerin ıslak olup olmadığıdır. Temizlik sırasında ocak gözlerine kaçırılan su ya da temizlik malzemeleri ocak başlarının ıslak kalmasına sebep olur. Bu durumda çakmak çaksa bile ocak gözü alevlenmez.

Bujilerin ıslak kalması ya da kirlenmesi, ocak gözlerinin alevlenmesini engeller. Böyle bir durumda bujilerin temizlenmesi ve iyice kurulanması gerekir. Eğer lpgli ocak kullanılıyorsa ocağa uygun dedantörün kullanıp kullanılmadığına bakılması gerekir. Ocak yanıcı grubunda oluşan ıslaklık ocağın çalışmasını engeller. Gaz akışını sağlayan enjektörün tıkalı olması da ocağınızda arızalanmalara neden olacaktır. Yüksek kapasiteli yemek üretimi yapılan mutfaklarda yoğunluktan dolayı temizlik ya da bakımın zamanında yapılmaması sonucu ocaklarda zamanla arızalanmalar meydana gelir. Vakit kaybetmeden üniversite mutfak ocakları tamiri yapan usta çağırılarak sorun çözümlenmelidir.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 3 Ortalama: 4.3]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın