Yer Ocağı Tamiri

Yer ocağı tamiri endüstriyel yer ocakları, yüksek ısıda çok yoğun çalışan ürünlerdir. Durum böyle olunca parçalarının aşınması, deforme olması oldukça normaldir. Ocak bekleri, yerine tam oturmadığı ya da gaz basıncının fazla gelmesi sebebiyle isli yanma gösterebilir. Ocakların çakmak musluklarında elektrik arızasıda yer ocaklarında olabilecek arızalardan bir tanesidir. Ocak brülörleri de zamanla tıkanıklık göstererek ocağın gaz akışını etkileyebilir. Böyle bir durumda vakit geçirmeden yer ocağı teknik servisini aramak gerekir. Uzman ekibimiz sayesinde titiz ve itinalı çalışma ile ocaklarınızın tüm bakım, tamir ve onarımı yapılmaktadır.

Yer ocaklarının özellikleri nelerdir?

• Yer ocakları paslanmaz çelikten üretilir.
• Ocak brülörleri, tekli, çiftli ve dörtlü yanışlı modelleri bulunmaktadır.
• Elektrikli, doğalgazlı ve Lpg’li modelleri vardır.
• Yer ocakları açık alevli ya da kapalı olabilirler. Açık alevliler pişirme işlemini gerçekleştirirken kapalı olanlar ise genel olarak bekletme ya da dinlendirme ocağı olarak kullanılır.
• Yer ocaklarında beklerin yani brülörlerin yüksek güçlüdür ve brülörler atmosferiktir. Brülör ateşlemesi manuel ya da çakmak ile olur. Yani çakmaklar elektrikli ya da piezzo tiptir.

Sanayi tipi elektrikli yer ocağı pik dökümlü pleyte sahiptir. Üç kademeli kontrol mekanizması vardır. Kolay temizlenebilirler. Ayaklı yer ocaklarının yanı sıra seyyar arabalı yer ocağıda vardır. Endüstriyel yer ocakları Lpg ve Ng ile çalışma özelliği gösterir. Darbelere karşı dayanıklı üst dökümü ve magnet emniyet ventilli muslukları, paslanmaz çelik gövdesi ile müşterileri fazla olan mutfakların vazgeçilmez ekipmanlarından biridir. Lpg ve doğalgaz uyumlu yer ocağınız varsa bakım zamanı gelmişse yapmanız gereken tek şey bize ulaşmanızdır istanbul’un bütün semtlerine hizmet vermekteyiz.

Yer ocağı temizlik bakım ve onarımı nasıl yapılmalıdır?

Yer ocağının temizliği yapılmadan önce gaz bağlantısının kesilmesi gerekir. Cihaz soğuduktan sonra iç kısımlar ılık sabunlu bezle silinir ve ıslak bez ile tekrar silinerek kurulanır. Yer ocağının dış yüzeyi metaline zarar vermeyecek maddelerle temizlenmelidir. Endüstriyel temizlik malzemeleri, temizlik için en uygun ürünlerdir. Kullanım sıklığına göre, yer ocağı periyodik bakımı maksimum 6 ayda bir yapılmalıdır.

Yer ocağında kullanılacak fason parçalar cihazda arızalara yol açabilir. Gaz musluklarının hatalı olması ya da hatalı montajının yapılması, çok sık kullanılması dolayısıyla yüksek ısının da tesiriyle aşınan bazı parçaların değişiminin yapılması gerekir. Arızalanmış, bakımı gelmiş yer ocağınız varsa yer ocağı tamir ve onarım servisini aramanız gerekir.

 

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 5 Ortalama: 3.4]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın