Tantuni Ocak Tamiri

Tantuni ocak tamiri zamanı gelen ocaklarınızı titizlik ve itina ile tamir edilmektedir.  Paslanmaz çelikten üretilen tantuni ocakları elektrikli ve gazlı modelleri bulunmaktadır. Setüstü modellerinin yanında tezgahta tantuni modelleri de bulunmaktadır.

Doğalgazlı tantuni ocağı 304 krom 18/10 paslanmaz çelikten üretilir. Yeni model brülör sistemi ile oldukça tasarruflu olan doğalgazlı tezgahüstü tantuni ocağı CE belgeli ürünlerdir. Tantuni ocağı temizlik ve bakımında yapılması gerekenler vardır. Tantuni ocağı ve ekipmanlarını temizlerken yüzeyi aşındırıcı tuz ruhu ya da cif gibi kimyasallar yerine ılık sabunlu su ve yumuşak bez ya da sünger kullanılmalıdır. Tazyikli su ve tazyikli buhar ile temizlik yapılmamalıdır. Temizlik sırasında çakmak mandallarına, gaz musluklarına herhangi bir temizlik maddesi ya da su kaçırılmamalıdır. Biriken yağlar günlük temizlenmelidir.

Tantuni ocak ekipmanları nelerdir?

• Tantuni tepsisi
• Tantuni tavası
• Tantuni ocağı

Tantuni pişirme tezgahlarında bulunan tantuni tepsileri ve tavaları eloksallı alüminyumdan üretilir. Tepsi kalınlıkları 2.5 mmdir. Genel olarak 33’lük ve 85’liğe kadar ebatları bulunmaktadır. Tantuni ocakları setüstü, çift tepsili, tek tepsili doğalgazlı, Lpg’li ve elektrikli modelleri vardır.

Tantuni tezgahı, küçük işletmeler için setüstü tekli, ikili, üçlü ya da dörtlü olabildiği gibi büyük işletmelerde dolaplı tantuni pişirme tezgahı olarak da üretilmektedir. Dolaplı tantuni tezgahları 0.8 mm kalınlığında ve 430 kalite parlak paslanmaz saçla üretilir. Dolaplı tantuni tezgahları iki yıl garantilidir ve brülör, gaz girişi, gaz musluğu gibi ocağa ait parçaları bulunmaktadır.

Tantuni ocaklarında çıkabilecek arızalar nelerdir?

Tantuni ocaklarında çıkabilecek arızalardan biri elektrik aksamında çıkabilecek arızalardır. İşletmenin elektrik sisteminde arızalanmalar olabilir. Bu da ocağın elektrik aksamının yani çakmağın çakmaması gibi sorunlara yol açabilir. Tantuni ocaklarında çıkabilecek bir başka sorun ise Lpg’li ve doğalgazlı çalışan tantuni ocaklarında gaz kaçağı ya da ocağa gazın gitmemesi gibi sorunlar olabilir. Ocağa gaz gitmemesinin bir sebebi gaz vanasının kapalı olması ya da ocağa gazı yollayan doğalgaz hortumunun bükülmüş olmasıdır. Ancak daha farklı ve büyük arızalar da tantuni ocaklarında olabilir. Arızalanmış, bakım zamanı gelmiş tantuni ocakları için tantuni ocağı teknik servisimizi arayarak hizmet alabilirsiniz.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 2 Ortalama: 3.5]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın