Endüstriyel Isıtma Sistemleri Servis ve Bakımı

Endüstriyel ısıtma sistemi servis ve bakımı self regüle ısıtıcı kabloların tamiri için iki noktaya dikkat edilmelidir. Bu noktalardan biri hasarlı kablo diğeri ise sonlandırma kitinde oluşabilecek kısa devre. Endüstriyel ısıtma sistemlerinde ısıtıcı kablo ile ürün sıcaklığı artırılamaz. Isıtma sistemi yalnızca ürünün ünite içinde yol alacağı son noktaya kadar oluşabilecek boru ısı kaybı hesabı ile oluşan kayıpları kapatarak ürünün istenilen sıcaklıkta kalmasını sağlar. Burada dikkat edilmesi gereken şey bu durumda istenilen sıcaklığın değil, oluşan sıcaklığın işletmenin ürün sıcaklığı olduğudur. Bu sıcaklık ise devamlı değişebilir. Isıtma sistemleri, ısınması istenilen ortamı ısıtmak ve dış ortamdan dolayı oluşabilecek ısı kaybının karşılanması için çalışan sistemler olarak tanımlanır. Elektrikli ısıtma kablosu, kontrol panosu, sistem sensörü, endüstriyel ısıtma sistemlerinin bileşenlerini oluşturmaktadır. Bu üç bileşen ise kontrolör cihazı ile çalışır.

Endüstriyel ısıtma sistemlerinde ısıtıcı kablo arızası için iki şeye bakmak gerekir. Self regüle ve MI. Self regüle, ısıtıcı kablo izolasyonu sırasında vida ile delinerek kısa devre oluşmuş olabilir. MI için ise soğuk ve sıcak uç birleşme noktaları, dış etkenler yüzünden zarara uğrayarak kırılmış olabilir. MI ısıtıcı kablo güç bağlantı uçları, oldukça hassastır. Bu hassaslık dikkate alınmadan kutu bağlantısı yapılmışsa bağlantı uçları kırılmış olabilir. Böyle bir durumda endüstriyel ısıtma sistemleri tamiri için teknik servis ile iletişime geçmeniz gerekir.

Endüstriyel ısıtma sistemleri montajında dikkat edilmesi gerekenler

• Birden fazla kablo çeşidini sıcaklıklarına göre ayırmak gerekir.
• Elektrikli ısıtma kablosuna işlem yaparken kablo iç dirençlerine zarar verilmemesi gerekir.
• Kablo çeşitlerinin belli noktalardan kesilmesi gerekir. Bu noktalar iyi tespit edilmiş olmalıdır.
• Boru dirsekleri, ısıtma kablo dirseğinin geniş açılı olan dış kısmından geçirilerek işleme devam edilmelidir.

Arızalı endüstriyel ısıtma sistemlerinde ısıtıcı kablo bazı durumlarda arızalanabilir. Bu durumda sistem kaçak akım rölesi ile kontrol altında tutulmaktadır. Herhangi bir arıza durumunda devre, enerjisini otomatik olarak keser. Yine de tedbiri elden bırakmadan endüstriyel ısıtma sistemleri tamir eden usta çağırarak sisteminizi kontrol ettirmelisiniz.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 4 Ortalama: 4.8]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın