Tavuk Kümesi Radyant Tamiri

Tavuk kümesi radyant tamiri yapılırken bazı koşullara dikkat edilmesi gerekir.  Planlaması iyi yapılmış kümesler, en az girdiyle en fazla ürünün alınmasında önemli rol oynar. Ürün kalitesinin iyi olması daha temiz yumurta elde edilmesini sağlar. Kümeslerde, sıcak hava sistemi, zemin ısıtma sistemi, sıcak su borularıyla ısıtma, merkezi ısıtma sistemi gibi sistemler kullanılmaktadır. Çoğu zaman kümeslerde konveksiyonel ısıtma sistemi kullanılmaktadır. Ancak bu ısıtma sisteminde hava kirliliği maksimuma çıktığı gibi kümeste patojen kokusu da artmaya başlar. Havanın temizlenmesi için dışarıdan soğuk hava çekilmek zorunda kalır. Konveksiyonel ısıtıcılar ile patojenli kuluçka ortamı oluştuğu gibi ısıtmak için maksimum düzeyde enerji harcanır.

Kümes planlamasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

• Kümes planlamasının yapılacağı yerde yeterli miktarda ve kaliteli temiz su olmalıdır.
• Planlamanın yapılacağı arazinin topografik durumunun uygun olması gerekir.
• Kümesin genişliği, uzunluğu, yüksekliği, temeli, zemini, duvarları, kapı ve pencereleriyle çatısı kurallara uygun şekilde inşa edilmelidir.

Tavuk kümeslerinde ısıtma sistemleri ve ana makinaları seçiminde dikkatli olunmalıdır. Özellikle çevre kontrolü olmayan tavuk kümeslerinde odun yakıtı ile ısıtma yapılır. Sobaya ek olarak farklı ısıtma cihazları da kullanılabilir. Bunlar arasında fuel oil, doğalgaz, gaz yağı ile çalışan makineler, infrared lambalar, tavana asılan, yere konan, elektrikli ısıtıcılar da tercih edilmektedir. Tavuk kümesi radyant ısıtma sistemi ile enerjiden tasarruf ettiğiniz gibi homojen ısı dağılımı sayesinde daha sağlıklı ortam oluşur. Fabrikalar, atölyeler, spor salonları, bahçe, açık alan ve teraslar, cafe ve restoranlar, hayvan çiftlikleri, seralarda en çok radyant ısıtma sistemi kullanılır.

Tavuk ve hayvan çiftliklerinde açık alevli radyant ısıtıcı ve borulu radyant ısıtıcı sistemleri tercih edilmektedir. Temiz, kokusuz yanma, çift alev emniyeti ile tercih edilen bu sistemlerde arızalar oluşabilir. Tavuk kümesi radyant tamiri yapan usta arızalanmış radyant sisteminizi onarır ve periyodik bakımını yapar. Genel olarak üç yıl garantili olan radyant kümes ısıtıcıları nakliye ve montaj kolaylığı, ekonomik ve sağlıklı ısıtması ve uzun ömürlü olması bakımından tercih edilmektedir.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 4 Ortalama: 4]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın