Cafe-Restoran Radyant Isıtma Sistemi Bakımı

Cafe-restoran radyant ısıtma sistemi bakımı radyant ısıtma brülör, radyant boru, reflektör ve vakum fanından oluşur. Brulörün yaktığı gaz, sistemin sonunda bulunan vakum fanı yardımı ile emilir ve boru içinde dolaşmasını ve soğuduğu noktada dışarı atılmasına imkan verir. Radyant boru içinde dolaşan gaz, ısıyı boruya bırakarak borunun dış yüzeyinin 300 dereceye ulaşmasını sağlar. Bu sayede borudan yayılmaya başlayan ışınım, reflektör ile aşağıya doğru yönlenir. Böylece mekanda bulunan tüm cisimlere ve insanlara ısı yayımı başlamış olur.

Radyant ısıtıcı tercih etmenin nedenleri nelerdir?

• Merkezi ısıtıcılara göre daha tasarrufludur.
• Tozsuz ve gürültüsüzdür.
• Doğalgazın olduğu ve yüksek tavanlı tüm mekanlarda rahatlıkla monte edilir.
• Elektrik tüketimleri minimum düzeydedir.

Radyant ısıtıcı ile konvensiyonel ısıtıcı arasındaki farklar

Radyant ısıtıcılar, sıcaklığın sürekli değişiklik gösterdiği mekanlarda oldukça ideal ürünlerdir. Konvansiyonel ortam ısıtıcılarının aksine enerji tasarrufu yaparlar. Konvansiyonel ısıtıcılarla doğrudan ortamı ısıtmak zordur. Radyant ısıtıcılarda doğru yere monte edildiğinde istenilen tüm noktaları en iyi şekilde ısıtır.

Radyant ısıtıcılar, tüm binayı değil sadece insan vücudunu doğrudan ısıtır. Radyant ısıtıcılarda, ortamı ısıtma süresi daha kısadır. Konvansiyonel ısıtıcılara göre daha fazla enerji tasarrufu sağlar. Radyant ısıtıcıların kullanıldığı alanlar, ısıtma zorluğu olan büyük ve yüksek mekanlar, izolasyonu kötü olan mekanlar, yarı açık ve dış ortamlar, fabrikalar, servis istasyonları, hayvan çiftlikleri, seralar, sergi ve fuar salonları, hangarlar vb. gibi yerlerdir. Muhtemel bir arızada cafe-restoran radyant ısıtıma servisi personelimiz tarafından bakıma alınır ve tamiri gerçekleştirilebilir.

Radyan ısıtıcı tipleri nelerdir?

• Düşük yoğunluklu radyant ısıtıcılar
• Tek yakıcılı borulu radyant ısıtıcılar
• Çok yakıcılı borulu radyant ısıtıcılar
• Yüksek yoğunluklu radyant ısıtıcılar

Kazan dairesi ya da ekipmanına gerek olmadan, tavan ve zemin arasındaki sıcaklık farkını sağlayan radyant ısıtıcılar, kolay montajı, farklı alanları ısıtma kolaylığı, doğalgaz, Lpg ve dizel yakıt ile çalışma özelliklerinin bulunması açısından oldukça idealdir. Kolaylıkla monte edilen radyant ısıtıcılar, estetik görünümü ve farklı yerlere uygulanabilirliği ile oldukça pratiktir.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 6 Ortalama: 4.2]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın