Doğalgaz Kombi Tamir Servisi

Doğalgaz kombi tamir servisi kombiler bacalı ve yoğuşmalı olmak üzere iki türlüdür. Bacalı kombilerde baca limit sensörü kontrol edildikten sonra bacanın çekiş gücü de kontrol edilmelidir. Yoğuşmalı kombilerde ise yoğuşma su haznesi temizlendikten sonra kalorifer gidiş hattındaki çamur tutucu filtre temizlenmelidir. Kombi arızalarında en önemli etken kombinin basıncının düşük olmasıdır. Kombinin basıncı 1 bardan az ise su basıncı 1.5 bara ayarlanmalı ama 2 bardan yüksek ise sensörle fazla hava alınmalıdır.

Kombi bakımı nasıl yapılmalıdır?

• Kombi cihazında sıcak su ve kalorifer yanma durumu kontrol edilerek işe başlanır.
• Cihazın su sızdırmazlık özelliğinin kontrolü yapıldıktan sonra cihazda kirlenme ya da tozlanma varsa temizliği yapılır.
• Cihazın yanma odası brülörü temizlendikten sonra kombi içinde bulunan tüm elektrik ve elektronik akşamların kontrolü yapılır.
Kombinin baca fanı temizlendikten sonra bar basınç seviyesi bakılarak ayarlama yapılır.
• Genleşme tankı kontrolü bitirildikten sonra kombinin kalorifer dönüş hattında olabilecek pisliklerin tutulduğu filtre temizlenerek bakım işlemi tamamlanır.

Doğalgaz kombinizde herhangi bir arıza oluşmuş ise doğalgazlı kombi tamir servisinden destek almanız gerekir.

Kombi arızalandığı zaman neler yapılmalıdır?

Kombi arıza servisini çağırmadan önce yapılması gereken bazı noktalar vardır. İlk önce tüm gaz vanalarının açık olduğundan emin olmak gerekir. Vanaların kontrolünün ardından su basıncı kontrol edilmelidir. Bunların yanında eğer kombi arızaya geçmişse resetleme işlemi yapılmalıdır. Tüm bu yapılanlara karşılık kombinin arızası devam ediyorsa doğalgazlı kombi ustasını çağırarak kombinizin çalışır hale gelmesini sağlamalısınız.

Doğalgaz ve kombiler, insan hayatı içine girdiğinden itibaren hem kolaylık başlamış hem de yaz kış sıcak su temini ve ısınma problemine çözüm olmuştur. Her ne çeşit kombi olursa olsun periyodik bakımlarının yapılması, cihazın ömrünün uzaması için gereklidir. Bunun için periyodik kombi bakımı yaptırılmalıdır. Senede bir defa olmak üzere sonbahar aylarında ya da yaz aylarının başlarına doğru kombi bakımı yaptırılarak hem kış ortasında ısınma sorunu yaşamaz hem de cihazın ömrünü uzatarak daha uzun süre kullanırsınız.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 2 Ortalama: 3.5]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın