Brülörlü Gazlı Cihaz Tamiri

Brülörlü gazlı cihaz tamiri yüksek binalarda ısıtma sistemi olarak kullanılan doğalgaz yakıtlı kazanlarda ateşleme ve gaz püskürtme işlevi vardır. Bu işlevi yerine getiren cihaza brülör adı verilir. Kalorifer peteklerinin hemen ısınması, musluklardan her istendiğinde sıcak su akmasını sağlayan brülörlerdir. Brülör, marka ve model olarak değişkenlik göstermektedir. Bazı durumlarda doğru şekilde ve doğru yakıtla kullanılsa da brülör cihazları arızalanabilir. Brülör’ün arıza yaptığı bir durumda brülörlü gazlı cihaz tamiri yapan servisi çağırarak cihazınızın bakımını yaptırabilirsiniz.

Brülörlü gazlı cihazlar nasıl çalışır?

Brülörlü gazlı cihazların çalışması gayet basittir. Demirden, dökümden ya da çelikten oluşan kazan içlerine ısıtmak için su doldurulur. Kazan iç kısımları ise alevin oluşması için boşluk olacak şekilde dizayn edilmiştir. Brülör memesi sayesinde orantılı şekilde gaz kazanın iç kısmına yayılır. Kazanın içi yeterli miktarda gaz ile dolduğunda ateşleme bujileri harekete geçerek su istenilen sıcaklığa gelene kadar ısıtılmaya başlar. Suyun sıcaklığı ise brülörler aracılığı ile ayarlanır ve sabitlenir.

Brülör çeşitleri nelerdir?

• Gaz yakıtlı (doğalgaz) brülör
• Sıvı yakıtlı (motorin fuil oil) brülör
• Katı yakıtlı brülör

Brülörlerde olabilecek arızalar nelerdir?

Kış aylarının en büyük zevki musluklardan sıcak su akmasıdır. Bunun yanında birçok insan yaz kış demeden musluklardan sıcak su akmasını ister. Özellikle nüfusu yoğun olan kentlerde en çok istanbul ve çevresinde yoğun olarak kullanılır. Brülörler de tıpkı diğer cihazlar gibi periyodik bakıma ihtiyacı olan cihazlardır. Zamanında periyodik bakımları yapılmalı ve doğru yakıtla çalıştırılarak ömrü uzatılmalıdır.  Arızalandığı zaman servise haber vermeden önce bazı noktaları gözden geçirebilirsiniz. Her arızanın çözümü vardır. Bazı püf noktalara bakarak cihazınızın derdini anlayabilirsiniz.

• Brülör çalışır vaziyette ama arızaya geçebilir.
• Yakıt geldiği halde ateşleme olmayabilir.
• Kazanda fazla kurum oluşabilir.
• Yakıt tüketimi fazlalaşmış olabilir.
• Brülör motoru çalışmayabilir.
• Brülör yakıt pompasında gürültüler olabilir.
• Hava fanında arıza olabilir.
• Brülör anahtarı açıldığı halde motor çalışmayabilir.

Önemli olan arızanın nedenini bulmak ve buna göre tamir, bakım, onarım işlemlerini gerçekleştirmektir. Ancak her şeye rağmen cihazınızda herhangi bir değişme yoksa konusunda uzman bir ustadan destek alabilirsiniz.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 3 Ortalama: 4]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın