Gazlı Şofben Tamiri Yapan Servis

Gazlı şofben tamiri yapan servis Doğalgaz, dikkatli kullanılması gereken bir yakıttır. Doğalgazın kullanılmaya başlaması ile birlikte elektrikli şofbenlerin yanında gazlı şofbenler insan hayatı içinde yerini almıştır. Gazlı şofbenlerin ardından doğalgaz kombiler de üretilerek sadece sıcak su ihtiyacı giderilmemiş aksine petek ısınması sağlanarak hemen her binada ve mekanda bu sistemler kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde her ne kadar doğalgaz kombili ısınma tercih edilse de doğalgazlı şofbenler de sıklıkla tercih edilmektedir. Doğalgaz şofbenlerede, peteklere yapıldığı gibi periyodik bakım yapılmazsa zamanla şofbenler de arızalanabilir.

Gazlı şofben arızaları nelerdir?

● Gazlı şofbenlerde eğer gazın gelmediğinden şüpheleniyorsanız gaz bağlantısı kontrol edilmelidir.
● Eğer gaz vanasında herhangi bir sorun yok ise çakmak kısmında bir problem olabilir.
● Çakmak işlevini yapıyor ise gaz memesinde pislikler tıkanmaya sebep olmuş olabilir. Kulak memesi değiştirilebilir.

Şofben çeşitleri nelerdir?

Genellikle banyoda daha verimli olan ve tüm dairenin sıcak su ihtiyacını karşılayan Hermetik şofbenler vardır. Hermetik şofbenlerde atık gaz, fan sayesinde dışarı atılır. Bacaya bağlı olmayan hermetik şofbenler sıklıkla tercih edilmektedir.

Bacalı şofbenler ise Hermetik şofbenlere göre daha az rağbet görmektedir. Banyoya monte edilen bacalı şofbenlerde banyonun büyük olması önemlidir. Bacalı şofbenler, ortamdaki havayı kullanır. Bununla beraber bacalı şofbenlerin olduğu yerlerde cam olmalı ve havalandırma sıklıkla sağlanmalıdır. Ayrıca baca bakımının periyodik olarak yapılması da önemlidir. Ortamda hava yoksa, bacalı şofbenler kullanacak hava bulamaz ve söner. Bu durum ise gaz zehirlenmesine hatta ölüme kadar götürebilir.

Son olarak elektrikli şofbenler vardır ki artık diğerlerinin yanında çok fazla tercih edilmezler. Elektrik kesintisinde ya da voltajın düşmesinde su sıcaklığının değişmesi, suyu uzun sürede ısıtması ve çok maliyetli olması yüzünden tercih edilmezler.

Doğalgazın hayatımız içine girmesinin ardından birçok kolaylıklar yanında zorluklar da yaşanmıyor değil. Her şofben çeşidinin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Bu avantaj ve dezavantajları bilerek şofben seçimi yapmak en doğrusu olacaktır.

Doğalgaz, renksiz ve kokusuz olmasından dolayı biraz daha dikkatli kullanılmalı ve doğalgaz kullanılan cihazların bakımlarına biraz daha önem verilmesi gerekir. Çok eski zamanlarda insanlar, kömür ve odun ile ısınırken ya da yemeklerini bu tür yakıt araçları ile yaparken günümüzde artık büyük kolaylık olan doğalgaz kullanılmaktadır. Cihazınızın arızalanması durumunda gazlı şofben tamiri yapan servis hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 8 Ortalama: 2.9]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın