Endüstriyel Kuzine Tamir Bakım Servisi

Endüstriyel kuzine tamir bakım servisi müşterilerinin sıkıntılarına en sağlıklı şekilde çözüm üretip kullanmış oldukları cihazları yerinde ve ya servisinde tamir edip garantili bir şekilde aldığı cihazları teslim etmektedir. Karşılaştığınız bazı sorunları ele alırsak yapmanız gerekenler ile ilgili bilgileri bu sayfada kolaylıkla bulabilirsiniz.

Endüstriyel kuzine ocak özellikleri / Tamir ve bakımı nasıl yapılır?

Kuzine Ocaklar genel olarak lpg ve doğalgaz ile çalışır. Genelde yükseklikleri, tezgah seviyesinde olur vede birden fazla yemek pişirme özelliğine sahiptir. Ayrıca alt bölmelerinde de fırını bulunan, bu tip ocakların ismine sanayi tipi endüstriyel kuzine ocak denilir. Kuzine ocaklarda tercih edilen modellerde dört göz olur ve bu gözlerin büyüklükleride yanışlarına görede farklılıklar gösterir. Bütün elektrikli kuzinelerde ve set üstü ocaklarda özel kalıplar ile birlikte baskı yöntemiyle üretilmiş, 1,5 mm kalınlığında 304 kalitede paslanmaz çelik üst tablalar kullanılır. Bunu yaparak üst tabla dayanıklığı artırılır.

• Brülörler kontrol edilerek isli yanma sorununun olup olmadığına bakılır.
• Gaz muslukları kontrol edilerek kaçak olup olmadığına bakılır.
• Cihazın bağlantı aparatlarında herhangi bir kaçak varsa bu kaçak tespit edilerek tamiri yapılır.
• Hava ayarları yapılarak diğer oluşabilecek arızalara da bakılır.

Yiyecek sektörünün en önemli mutfak elemanlarından biri fırın ve ocaklardır. İşletmenin kapasitesine göre ve yemek mönüsüne göre tercih edilmesi gereken endüstriyel kuzine periyodik bakımı önem ve itina gösterilmesi gerekir.

Müşteri potansiyeli büyük ölçekli cafe, restoran, pub, otel işletmeleri gibi mekanlarda endüstriyel mutfak ürünleri tercih edilmektedir. Endüstriyel mutfaklarda tercih edilen ürünlerden biri olan endüstriyel kuzineler maliyetli ve periyodik bakım isteyen ürünlerdir. Daha verimli çalışması, sağlıklı hizmet vermesi için periyodik bakımlarının yapılması gerekir. Tavsiye edilen ömrünün kısalmaması ve daha uzun süre iş görmesi için ürün aksam ve parçalarının temizlenmesi, bakımı varsa arızasının giderilmesi önemlidir. Bunun için endüstriyel kuzine tamiri yapan firmalardan hizmet almanız gerekir. Zamanla oluşan deformasyonu, sıcaklık sebebiyle meydana gelen aşınmaları, bununla beraber bu değişimlerle oluşabilecek doğalgaz kaçağı ya da farklı arızalar giderilmelidir.

Endüstriyel ocak ürünleri nasıl olmalıdır?

• Endüstriyel kuzine ocak ürünlerinin daha verimli olması için çıkan gaz alevinin mavi renk olması gerekir.
LPG yakıtlı kuzinelerde gaz püskürten meme delik çapları brülör genel çapı ile uyumlu olmalıdır.
• Eğer doğalgaza çevrilecek ise profesyonel kişiler aracılığı ile yapılmalı ve gaz kaçağının olup olmadığı kontrol edilerek bozuk vanalar değiştirilmelidir.

Kullanılan gazlı tüm cihazların emniyeti gerek cihazların güvenliği gerekse cihazları kullanacak kişilerin güvenliği açısından emniyeti sağlanmalıdır. Periyodik olarak yapılmayan bakım, beraberinde birçok tehlikeyi de getirir. Ürünlerin sağlıklı çalışmasının tek yolu doğru şekilde kullanım ve periyodik olarak yaptırılan bakımlardır.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 4 Ortalama: 4.3]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın