Fırın Ateşleme Bujisi Değişimi

Fırın ateşleme bujisi değişimine başlamadan önce güç ve gaz kapatılmalıdır. İkinci olarak üst arka panelin çıkarılması gerekir. Bu işlemin ardından bujinin çıkarılması gerekir. Değiştirilecek bujinin yerine yeni buji takılır. Arka panel değiştirilir ve arkasından gaz ve güç yeniden bağlanarak fırın ateşleme bujisi işlevine hazır hale getirilir.

Fırınlarda buji değişimi nasıl yapılmalıdır?

Fırınlarda çoğu zaman fırın ateşleme bujisinde sorunlar yaşanır. Bu sorun karşısında ilk akla gelen soru ocak başlıklarının ya da bujilerin ıslak olup olmadığıdır. Bazı durumlarda böyle arızalarla karşılaşan birçok kişi kendi başına bu tip arızaları gidermeye çalışır. Ancak bazen karşılaşılan arızalar karşısında yetkili kişilerden yardım istemek gerekir. Eğer bujilerinizden kaynaklanan bir arıza varsa ve fırın ateşleme bujisi değişimi gerekiyorsa bu konuda yetkili kişilerden yardım almak gerekir.

Fırınlarda çıkabilecek arızalar nelerdir?

Ocaklarda olduğu gibi fırınlarda da bazı arızalar çıkabilir. İster elektrikli olsun ister gazlı olsun ikisinde de gerek tesisattan gerekse aksamlarından dolayı bazı arızalar oluşabilir. Fırınlarda çıkabilecek arızalardan birkaçı kısaca şöyledir:

• Fırına elektrik gelmiyor olabilir.
• Fiş elektrik prizine takılı olduğu halde çalışmıyorsa evin sigortası atmış olabilir.
• Fırın şalterinin kapalı olması ya da kullanılan topraklı prizin bozulmuş olması da fırınlarda olabilecek arızalardandır.
• Fırının elektrik kaçırması da çok sık rastlanan fırın arızaları arasındadır.
• Fırının gazla mı lpg ile mi çalıştığı, dönüşüm olup olmadığı, lpg’nin yan yatırılarak kullanılması fırın ocaklarının isli yanmasına yol açar.
• Ocağın bulunduğu yerde hava akımının olup olmadığı, çok fazla hava akımının olması, alev gözlerinin dengesiz yanması fırın ocaklarının eksik ya da sesli yanmasına yol açar.
• Bazı durumlarda da fırın çakmağı çakmaz ya da fırın çakmağı çaksa bile ocak gözleri alev almaz.

Çoğu zaman kadınlar fırın ya da ocak temizliği daha kolay olsun diye ocaklara alüminyum folyo sarabilir. Bu kıvılcımın hatalı yere atlamasına sebep olacaktır.

Fırınlarınızda bu tür arızalardan şikayet ediyorsanız vakit kaybetmeden arızalı fırın tamiri yaptırmak için profesyonel hizmet veren kişilerden yararlanmanız gerekir. Böylece hem cihazınızın ömrü uzar hem de güvenliğiniz sağlanmış olur.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 7 Ortalama: 4]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın