Doğalgaz Borularında Kaçak Tespiti Yapan Firma

Doğalgaz borularında kaçak tespiti yapan firma öncelikle gaz kaçağının olduğu nasıl anlaşılır. Çoğunlukla çürümüş sarımsak, lahana ya da bozulmuş yumurta kokusuna benzetilir. Doğalgaz kaçağından şüpheleniyorsanız kaçağın bulunduğu yerde böyle kokuları aramanız gerekir. Doğalgaz kaçağında pencere ve kapılar açılmalı, ateşle iş yapılmamalı, tüm doğalgaz vanalarının kapalı olduğundan emin olunmalıdır.

Doğalgaz, günümüzün en önemli yakıtlarından biridir. Yerkabuğu içindeki fosillerden oluşma gazdır. Rengi ve kokusu yoktur. Eski zamanlarda yararının olmadığı düşünülmüş ancak günümüzde petrolün ardından en önemli yakıt olarak kullanılmaktadır. Hemen her evde ve mekanda, endüstri alanında doğalgaz kullanılmaktadır. Kış aylarının vazgeçilmez yakıtı olarak kullanılan doğalgaz kaçağı, en önemli sorunlardan biridir. Evlerde kullanılan doğalgaz borusunda kaçak tespiti can ve mal güvenliği için oldukça önemlidir.

Doğalgaz kaçağı olduğu nasıl anlaşılır?

Doğalgaz, kokusu ve rengi olmayan bir gazdır. Doğalgaz kaçağı için geliştirilen alarm cihazları da kullanılabilir. Alarm cihazları, gaz kaçağı durumunda gaz vanasını kapatan çeşidi ve sadece gaz kaçağını gösteren cihazlar olarak iki türlüdür. Bunların yanında doğalgazın bulunduğu ortam her zaman temiz ve havalandırılmış olması önemlidir. Gaz çıkışını sağlayan menfezlerin açık olması ve asla iptal edilmemesi gerekir. Kullanılan cihazlarda baca varsa, bacaların periyodik bakımları muhakkak yaptırılmalıdır.

Doğalgaz kaçağı olduğunda neler yapılmalıdır?

Doğalgaz, kokusuz ve renksiz olması bakımından oldukça dezavantajlıdır. Ancak Doğalgaz kaçağı şüpheniz varsa bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir.

• Eğer bulunduğunuz yerde doğalgaz kaçağından şüpheleniyorsanız sigara içmemeli, içeni uyarmalısınız.
• Elektrikle çalışan hiçbir cihazın fişi çıkarılmamalı ya da fişe elektronik cihaz bağlanmamalıdır.
• Doğalgaz kaçağında elektrikli hiçbir eşya çalıştırılmamalı, hatta kapı zili bile kullanılmamalıdır.
• Elektronik eşyalar kesinlikle çalıştırılmamalı ve dokunulmamalıdır.
• Doğalgaz borularında kaçak tespiti yapan firma ile iletişime geçerek durum bildirilmeli ve kesinlikle doğru ve tam bilgiler verilmelidir.

Doğalgaz ile çalışan sistemlerin birçok avantajı vardır. Temiz yakıt olması dolayısıyla çevre kirlenmesinin önüne geçilmektedir. Havaya kolay karışan bir gaz olduğundan yanma performansı oldukça yüksektir. Doğalgazın bulunduğu sistemlerde taşıma ya da depolama durumu olmadığı gibi cihazın bakım giderleri de düşüktür. Yanma performansı yüksek olan doğalgaz, insana ihtiyaç duyulmadan çalışabilme özelliği vardır.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 3 Ortalama: 3.3]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın