Açık Alan Isıtma Sistemleri Bakım ve Onarım

Açık alan ısıtma sistemleri bakım ve onarım Yıllık düzenli olarak bakım mutlaka gerçekleştirilmesi gereken bir iş olarak genelde öngörülmese de reflektörlerinin durumu ve temizliği kullananların dikkatlice takip etmesi gerekli olan önemli bir hususdur. Reflektörler gerektiği zaman yumuşak bir bezle ve deterjanlı suyla temizlenmesi gerekir. Yüzeyinin rengi ve parlaklık oranını yitirdiği çok fazla olumsuz durumlarda aşındırıcı olmayan bir metal cilasınıda kullanılabilirsiniz. Özellikle yanabilir bir odun, kağıt gibi uçucu talaşların reflektör üstünde tabaka olup olmadığını kontrol edin eğer olmuş ise mutlaka temizlemek gerekir. Oldukça zor bir ihtimalde olsa yangın çıkmasına neden olabilir dikkatli olunuz. Ayrıca kirli olan reflektörlerin yukarıya tarafa doğru %3-4 oranında ısı düşüşüne neden olduğunu unutmayınız.

Açık alanlarda kullanılan radyant ısıtma sistemlerinde seramik radyant kullanım avantajları vardır. Kazan daireli ısıtma sistemlerinde enerji kaybı yaşanır. Bunun yanında kazan daireli ısıtıcılarda tüm sistem devre dışı kalabilmektedir. Oysa seramik radyant ısıtıcılarda sadece arızalı bölüm devre dışı kalır ve buna rağmen sistem çalışmaya devam eder.

Günümüzde birçok mekanda artık tütün mamüllerini içmek yasak hale geldiği için açık alanlarda müşteri ağırlama hemen her mekanın sorunu haline gelmiştir. Ancak gelişen teknoloji sayesinde bu sorun da artık çok gerilerde kalarak hem müşteriyi hem de mekan sahiplerini sevindirmektedir. Özellikle soğuk havalarda mekanın dışında bulunmak isteyen kişiler için açık alan ısıtma sistemleri geliştirmiştir. Bu sistem sayesinde kış aylarında da birçok insan dışarda oturmanın, sevdikleriyle zaman geçirmenin keyfine varmaktadır.

Açık alan ısıtma sistemleri nelerdir?

Tütün mamullerinin kapalı mekanlarda içilmesinin yasaklanmasıyla oluşan müşteri kayıplarını önlemek ve diğer yandan soğuk havalarda da dış mekanın keyfini sürmek isteyenler için açık alan ısıtma çeşitleri geliştirilmiştir.

• Borulu radyant
• Doğalgaz
• LPC
• Palmiye
• Mantar
• İnfrared ısıtıcılar

Dış mekan ısıtıcıları kullanım alanları nelerdir?

Dış mekan ısıtıcıları, adından da anlaşılacağı üzere, evinizin bahçesinde, restoran, cafe gibi işletmelerin dışında, fabrikaların açık alanlarında, turistik mekanların dış mekanlarında kullanım alanı bulmaktadır.

Açık alan ısıtıcıların bakımı ve onarımı nasıl yapılır?

Açık alan ısıtma sistemlerinde çoğunlukla seramik radyant ısıtıcılar ön plana çıkmaktadır. Özellikle fabrika ve tesisler gibi büyük mekanlardır. Böyle mekanlarda hacmi ısıtan sistemler değil, enerji kaybı yaşatmayan, kolay montaj edilen seramik radyant ısıtıcılar tercih edilebilir. Açık alan ısıtma sistemleri bakım ve onarımı için tecrübeli ve kurumsal firmalardan hizmet almak önemlidir. Seramik radyant ısıtıcılar, açık alan ısıtırken yüzeyleri ısıtır.

Her ne kadar seramik radyant ısıtıcılar, hareketli mekanik parçaya sahip olmadığı için minimum arıza göstermektedir. Bakımı, onarımı, enerji tasarrufu en az seviyededir. Sessizliği, tozlanmaması ve konforu açısından seramik radyant sistemler çok daha avantajlıdır.

Günümüzde kullanılan açık alan ısıtma sistemleri, hem mekan sahiplerini hem de müşterileri oldukça memnun etmektedir. Bu yüzden bu sistemler özellikle soğuk mevsim şartlarında çok daha fazla tercih edilmektedir.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 3 Ortalama: 4.3]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın