Doğalgaz Sobası Teknik Servis

Doğalgaz sobası teknik servis Doğalgaz sobaların tamiri ve bakımı, kombili sistemlere göre çok daha kolay ve pratiktir. Kombili ısıtma sistemleri senede bir kere bakımı yapılır ve çok fazla maliyetli gibi görünmez. Ancak göründüğünden çok daha fazla maliyet çıkarabilirler. Doğalgaz sobaları uzun ömürleri ve fazla maliyetli olmayan bakımı ile oldukça ekonomiktir. Kolaylıkla  kurulabilen ve kullanılabilen doğalgaz sobaları, bazı durumlarda arıza verebilirler.

Doğalgaz sobalarının tamiri nasıl olur?

Doğalgaz sobası arızaları için firmamızdan destek alabilirsiniz. Eğer arızalı olan doğalgaz sobanız yerinde tamir edilemiyor ise ustalarımız doğalgaz sobanızı tamir merkezimizde bakıma alıyorlar ve gerekli işlemleri yapılıp arıza giderildikten sonra bütün testleri tarafımızdan yapılır sonrasında en acil bir şekilde adresinize teslim edilir. Bu arızalarda ilk başta bazı noktalara dikkat edilmelidir. Kontrol edilen bu noktalarda hala doğalgaz sobasında herhangi bir değişiklik gözükmüyorsa doğalgaz sobası tamir servisini aramanız gerekir. Konusunda uzman ve deneyimli olan kişilere yaptıracağınız bakım sayesinde hem kış ortasında ısınma problemi çekmez hem de kaliteli ısınma sistemi ile kış aylarında daha rahat edersiniz.

Doğalgaz sobasının arıza sebepleri nelerdir?

• Doğalgaz sobasına gazın gelip gelmediği kontrol edilmelidir.
• Doğalgaz sobasının bağlantı vanası kontrol edilmelidir.
• Sobaya gaz geliyor ancak çalışmıyorsa sobanın ateşleme sisteminde bir problem vardır ya da sobanın çakmağı bozulmuş olabilir.
• Ateşleme çalışıyor ancak sobada alevlenme olmuyorsa, ateşleme grubunun bakıma ihtiyacı vardır.
• Doğalgaz sobasında gaz sızıntısı olabilir.

Doğalgaz soba çeşitleri işlevine göre değişiklik gösterir. Hermetik doğalgaz sobası, bacalı doğalgaz sobası, bacalı fanlı doğalgaz sobası, bacalı fansız doğalgaz sobası çeşitleri vardır. Doğalgaz sobaları, normal gaz sobalarını andırır ve doğalgaz ile çalışarak etrafa ısı yayar. Doğalgaz kombilere göre su tüketimi yapmayan, etrafa zarar vermeyen, tasarruflu sobalardır. Kombili ısıtıcılara göre dezavantajları her yeri aynı anda ısıtımazlar.

Doğalgaz Sobası Neden Çalışmaz? Neler Yapılması Lazım?

Doğalgaz sobanızın arıza sebepleri birden fazla olması mümkündür. Buna istinaden neden cihazınız çalışmıyor doğalgaz dönüşümü olmuyor sorunuzun cevabı ise şunlar olabilir.

1- Ateşleme sorunu
2- Aşırı rüzgar
3- Elektrik iletilmemesi
4- Doğalgaz kesintisi

Ve benzeri konularla sık sık karşılaşmaktayız onun için siz değerli müşterilerimize tavsiyemiz konusunda uzman olan firmaları tercih etmenizdir.

Doğalgaz Sobası Yanmıyor?

Çok uzun zaman kullanılmayan doğalgaz sobasının borusunun içerisinde bulunan gaz aşırı yavaş hareket edebilmektedir. Yapacağınız bazı ilşemler şunlardır.

• Sobanızın fişini takın
• Gaz düğmesini yüksek konuma getirin
• Parmağınızla tam ortasına baskı yapın
• 20-30 saniye bekledikten sonra çakmak tuşuna basabilirsiniz
• Yinede olmadı ise baştan başlayın her defasında 5 saniye fazla bekletmeyi deneyin

Önemli: çok fazla beklemeyin! çünkü gaz iyice yayılırsa patlama olabilir.

Doğalgaz sobası temizliği ve bakımı nasıl yapılır?

Sobalarınızın bakımını evde yapmak isterseniz ilk önce yapılmasını gerektiren aşamalar şunlardır. Başlangıçta kombi filtreleri iyice kir ve tortulardan temizlenmeli sonrada genleşme tankınızın havasını kontorol etmelisiniz. Bütün herşeyi yaptıktınız brülor & çakmak elektrotunu temizliğide yapılmalıdır. Elektrotlarda aynı zamanda zımparalanmalı, eğer bu konularda tecrübeniz yok ise size en yakın servisi çağırabilirsiniz. En sonunda sobanızın içerisinde olan sensör ve sensör kovaları mutlaka incelenmelidir. Bu bakımları peryodik olarak yaptığınızda soğuk kışaylarınızda sizlere çok büyük ölçüde yakıt tasarrufu yapmış olursunuz.

Doğalgaz sobası Kullanımı? Faydaları Nelerdir?

Doğalgazın insan hayatının içine girmesinden itibaren ısınma konusunda birçok kolaylıklar oluşmaya başlamıştır. Özellikle kömür ve odun yakma derdinden kurtulmuş olan insanlar doğalgazın nimetlerini yaşamaya devam etmektedir. Birçok kişi doğalgaz sobası kullanarak kış aylarını daha verimli ısınarak geçirmektedir. Hava kirliliğinden kurtulmak, daha verimli ısınmak isteyen birçok kişi doğalgaz sobalarını tercih etmektedir. Küçük evlerde kombiye göre daha avantajlı olan doğalgaz sobasında, gaz kaçırıyor, ateşlemiyor gibi durumlar meydana gelebilir. Doğalgaz sobasının bazı arıza belirtileri vardır. Bu belirtileri bilerek konusunda uzman ve deneyimli ekiplerden destek alınmalıdır.

Doğalgaz soba çeşitleri

İşlevine göre değişiklik gösterir. Hermetik doğalgaz sobası, bacalı doğalgaz sobası, bacalı fanlı doğalgaz sobası, bacalı fansız doğalgaz sobası çeşitleri vardır. Doğalgaz sobaları, normal gaz sobalarını andırır ve doğalgaz ile çalışarak etrafa ısı yayar. Doğalgaz kombilere göre su tüketimi yapmayan, etrafa zarar vermeyen, tasarruflu sobalardır. Kombili ısıtıcılara göre dezavantajları her yeri aynı anda ısıtımazlar.

Okuyucu Puanımız
[Toplam: 9 Ortalama: 2.6]

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bizi Arayın